Aanrijding tussen Michael P. en Anne Faber

Politie en justitie hebben momenteel een redelijk goed beeld van wat er zich op de avond van het verdwijnen van Anne Faber bij Den Dolder heeft afgespeeld. Dat schrijft De Telegraaf op basis meerdere bronnen. Verdachte Michael P. heeft verklaard dat hij met zijn scooter een botsing met haar kreeg.

Sporen

Op dat moment was er een hevige regenbui losgebarsten. P. kwam die avond uit de richting van de kliniek Aventurijn Altrecht en reed Anne aan op een fietspad. Volgens De Telegraaf heeft de recherche op die specifieke plek ook aanwijzingen gevonden die wijzen op een aanrijding.

Er ontstond een woordenwisseling en P. zegt het meisje toen te hebben meegenomen de bosjes in onder dreiging van een mes. Daar verkrachtte hij haar en stak hij haar dood. Vervolgens dumpte P. jas, tas en fiets van Anne Faber verderop, bij Huis ter Heide.

Moeder

Dit gebeurde vrijdagavond. P. zegt het lichaam die avond nog te hebben verplaatst en zaterdagochtend de auto van zijn moeder te hebben opgehaald om het lichaam naar het Nulderpad bij Zeewolde te brengen en daar te begraven.

Er was een micro-dna-spoor van P. op de jas van Anne aangetroffen. Dat werd in het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) opgewerkt tot een profiel, en dat leverde een match op met P. in de dna-databank. Het lichaam was diep onder de grond begraven. Er was geen bodemverstoring waarneembaar.

Geen medeleven

Geconfronteerd met bloedsporen in de auto van zijn moeder en met zijn begon P. te verklaren. Ook over de lokatie van het lichaam.

De verdachte heeft volgens bronnen van De Telegraaf tijdens de vele verhoren geen medeleven of spijt getoond.

Op zondag 8 oktober wist het onderzoeksteam al dat P. vermoedelijke de dader was. Men koos ervoor om nog een dag te wachten met de aanhouding omdat men bang was dat hij niet zou zeggen waar het lichaam lag. Er was ook nog de mogelijkheid dat Anne nog leefde. P. werd 24 uur in de gaten gehouden. Maandagmiddag pakte de politie hem toch op.