Aanslag met bijl in Almelo

In Almelo is zaterdagnacht een man aangevallen met een bijl. De vermoedelijke dader is aangehouden door de politie. Ook de bijl is teruggevonden. De aanslag vond plaats in een straat die jarenlang met een slecht imago kampte.

Aangevallen met bijl

Even na middernacht kreeg de politie een melding van een zware mishandeling in een woning aan de Gerard Doustraat in Almelo. Hiervan doet een Overijsselse nieuwssite verslag. Daar trof de politie een 33-jarige man aan die gewond was aan zijn arm. Hij vertelde de agenten dat hij met een bijl was aangevallen, en dat de dader was gevlucht.

Poging tot doodslag

Een 43-jarige man kon daarop worden aangehouden in zijn huis. In zijn schuur vond de politie ook de bijl die bij de aanval was gebruikt. De man is aangehouden en ingesloten. De politie doet onderzoek naar de aanleiding en de toedracht van de zware mishandeling, of mogelijke poging tot doodslag.

Slecht imago

De Gerard Doustraat staat in Almelo al jarenlang bekend als een straat met een slecht imago. Er is veel criminaliteit en geluidsoverlast, ook woonden er veel mensen met een drank- en drugsprobleem. Als gevolg daarvan waren er regelmatig politie-invallen. Inmiddels is het er volgens de wijkagent wel rustiger. Er is volgens hem vooral problematiek ‘achter de voordeur’.

Bekijk hier een reportage van RTV Oost