‘Auto in Marbella niet ontploft’ (UPDATE)

Een Audi Q7 die zondagavond uitbrandde in de jachthaven van Puerto Banus bij Marbella aan de Spaanse zuidkust is niet ontploft. Dat zegt de Spaanse politie. Er zou sprake zijn geweest van een mankement in de accu.

Ongedeerd

Eerder meldden Marokkaanse media dat er Nederlandse Marokkanen in de wagen zaten. De auto had een Marokkaans kenteken. Op het moment van de brand zaten er vier personen in de auto. Volgens Spaanse media bleven de inzittenden ongedeerd en kreeg alleen een vrouw een gehoorbeschadiging omdat de achterband ontplofte. Andere media melden dat de er in de auto personen met Marokkaanse nationaliteit zaten.

Wessels

Het is niet juist dat de Nederlander Nadir A. T. (die in Nederland de bijnaam “Rat” heeft) in de auto zat. Volgens advocaat Yassine Bouchikhi was A. T. op het moment van de brand in Nederland.

Het voertuig zou mogelijk op naam hebben gestaan van A. T.. Verschillende bronnen meldden aan Crimesite, dat de auto zou zijn uitgeleend. Patrick S. (“Pepe”) zou wel in de auto hebben gezeten. Deze S. is verdachte in de zaak van de aanslag op Jaïr Wessels in Breukelen. Hij werd dit jaar op vrije voeten gesteld.