Aanslag met handgranaten op Delftse coffeeshops

Een coffeeshop in Delft blijkt vorige week doelwit geweest te zijn van een aanslag met handgranaten. Volgens de politie gooiden onbekenden op donderdagochtend 15 mei rond 05.15 meerdere handgranaten.

Balletjes

Doelwit waren coffeeshops the Game aan de Breestraat en coffeeshop the Future aan de Peperstraat. De politie zegt dat inmiddels uit onderzoek is gebleken dat de granaten waren gevuld met metalen balletjes. Door de kracht van de explosie zijn sommige balletjes zo’n 75 meter verderop nog ingeslagen en is er een voorbijganger lichtgewond geraakt.

Automatisch wapen

Precies een week eerder, op 8 mei rond 04.00, was coffeeshop the Future aan de Peperstraat ook al het doelwit van een beschieting met een automatisch wapen. Er werd toen ook geschoten op de naastgelegen zonnestudio Sun Style.

De twee coffeeshops zijn inmiddels op last van de burgemeester gesloten.

Gewond

Zowel in de Peperstraat als in de Breestraat hebben getuigen twee jongens of mannen zien wegrijden op een scooter na de aanslag met de handgranaten. Mogelijk zijn zij gewond geraakt bij de ontploffing.

Tijdens de beschieting op 8 mei is de dader door getuigen gezien. Die man droeg een bivakmuts en had een groot wapen bij zich. Een getuige vertelt dat de dader donkere kleding droeg, een andere getuige heeft het over een t-shirt met oranje en lichtblauwe strepen. De man kwam aanlopen vanaf de Koornmarkt en na de beschieting rende hij terug naar de Koornmarkt. Daar stapte hij in een zilvergrijze auto met een glazen dak.