Aanslag op clubhuis Outlaws net over de grens

Het vuur tussen rivaliserende motorclubs langs de Duits-Nederlandse grens laait weer op. Afgelopen week is een aanslag gepleegd met molotovcocktails op het clubhuis van de motorclub Outlaws in Hückelhoven, net over de grens bij Sittard. Daarnaast is een kapsalon beschoten die ook gelieerd zou zijn aan de Outlaws.

Dat meldt 1Limburg. In de gevel van de kapsalon zaten zes kogelgaten. In de afgelopen weken was er al een aanslag met een granaat op panden van de Outlaws, en de beschieting van een pand van de Hells Angels in Mönchengladbach.

Wraakactie?

De Outlaws zijn rivalen van de Hells Angels. De Duitse media speculeren daarom dat de aanslagen op de eigendommen van de Outlaws een wraakactie van de Hells Angels zijn na de beschieting in Mönchengladbach. De politie zegt daar nog geen bewijzen voor te hebben.

In Nederland hebben de Outlaws geen chapters, maar ze onderhouden nauwe contacten met de Bandidos en Satudarah, die wel in Limburg actief zijn. De Limburgse politie zegt nauw contact te hebben met de Duitse politie over het geweld tussen de motorclubs om te voorkomen dat het geweld naar Nederland overslaat.