Crimineel doodgeschoten in Kerkdriel (UPDATE)

In Kerkdriel bij Zaltbommel is aan het begin van Oudejaarsavond een auto met drie personen doorzeefd met kogels. Bronnen melden aan Crimesite dat één van de slachtoffers Chahid Y. (27) zou zijn. Drie mensen zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Y. zou zijn overleden, maar dat is niet bevestigd.

De politie heeft inmiddels bevestigd dat er één persoon in overleden. De twee anderen zijn een 30-jarige man uit Weesp en een 26-jarige man uit Utrecht. Zij raakten lichtgewond bij de schietpartij. De identiteit van de overleden persoon zegt de politie later bekend te zullen maken. Er werken 25 mensen aan het onderzoek.

Eén van de inzittenden belde aan bij een woning. Vanuit de Rooijensestraat in Hoenzadriel zijn de drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft ook onderzoek gedaan bij het parkeerterrein voor Camping Maaszicht aan de Maasbandijk in Kerkdriel.

In Zaltbommel is een auto uitgebrand. Waarschijnlijk is dat de vluchtauto geweest.

Eerder dit jaar is er bij het Marokkaanse restaurant en shisha lounge Le Scenario aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht waarschijnlijk een aanslag op Chafik Y. – de broer van Chahid – voorkomen.

Chahid Y. woont officieel in Weesp maar is in het Gooi geboren. Hij was aanwezig toen Gwenette Martha in 2014 werd vermoord in Amstelveen. Onbekenden beschoten Chahid Y. in november 2014 bij Almere. Mogelijk kreeg Y. een conflict met Najib “Ziggy” Gimmick, een crimineel uit de groep van Martha, die eerder vorig jaar (waarschijnlijk) is doodgeschoten.

‘Ziggy verdacht van Flevopark-moord’

‘Ziggy is geliquideerd’

Slachtoffer aanslag was ‘crimineel’