Reda N. ontkent verband Haagse aanslag (UPDATE)

Donderdagochtend is er een explosief ontploft in een reisbureau in Den Haag. De eigenaar van het bedrijf is volgens Omroep West de vader van de veroordeelde overvaller Reda N.

Meerdere panden beschadigd

De explosie vond rond 01.30 plaats aan de Jan Blankenstraat in de Stationsbuurt. Volgens de politie raakten door de klap van de explosie meerdere panden beschadigd. Uit onderzoek bleek dat iemand kort voor de explosie wegrende in de richting van de Van Limburg Stirumstraat. Niemand raakte gewond.

Appartementencomplex

Alle ruiten van het reisbureau dat in het pand gevestigd lagen eruit. Ook was de dubbele voordeur uit het pand geblazen. Overal lag glas en auto’s die dicht bij het pand geparkeerd stonden raakten beschadigd. Door de druk van de explosie raakten gevelplaten van het pand los en werden ramen vernield. Een appartementencomplex van drie verdiepingen dat boven de zaak ligt, is korte tijd ontruimd geweest.

Niet kwaadgezind

Reda N. is veroordeeld tot 12 jaar cel voor twee woningovervallen, onder meer op de villa van ondernemer Wim Zegwaard in Rijswijk.

Via zijn advocaat Chrisje Zuur heeft Reda N. aan Omroep West laten weten dat er geen verband is tussen hem en de ontploffing bij het reisbureau van zijn vader. ‘Niemand is mij of mijn familie kwaadgezind,’ zegt Reda N..

Zijn vader zei tegen Omroep West: ‘Misschien zijn ze bij het verkeerde adres geweest. Ik heb geen ruzie met mensen.’

Zie ook:

Medewerkers PI geschorst om contrabande (UPDATE)

‘Reda N. had laptop in de PI’