Aanslag op Bulgaar: link naar Dam-moord

In Bulgarije is afgelopen week een Bulgaar neergeschoten die genoemd werd als de dader van de liquidatie van Konstantin Dimitrov, alias "Samokovetsa", op de Dam in Amsterdam. Dat meldt het Bulgaarse novinite.com. Het gaat om de 34-jarige Vasil Kachikov (foto), hij werd bij zijn huis in de Bulgaarse stad Sliven neergeschoten. 

 

Kachikov is met spoed behandeld in het ziekenhuis maar verkeert buiten levensgevaar. De aanslag was precies tien jaar na de moord op Dimitrov. 

Ceintuurbaan

Dimitrov stond met zijn vriendin Tsetsi Krassimirova op 6 december 2003 bij de etalage van het Diamond Center toen een schutter hem doodschoot en Krassimirova verwondde. De Nederlander Erwin V. was op de Dam aanwezig en zette het op en lopen waarbij hij door iemand uit het publiek werd gevolgd. In een café aan de Ceintuurbaan, kilometers verderop, werd hij aangehouden. V. is in 2005 in hoger beroep veroordeeld voor de moord tot 15 jaar gevangenisstraf. Zelf heeft hij uiteindelijk gezegd dat Vasil Kachikov de dader was. 

Landbouwproducten

Kachikov is nooit vervolgd voor de aanslag. Hij wordt genoemd als een bekende in de Bulgaarse criminele wereld maar heeft zelf ontkend banden met criminelen te hebben. Dimitrov was een drugshandelaar, maar in Bulgarije tevens groothandelaar in landbouwproducten. Samokovetsa is in Bulgarije ook wel genoemd als een contact van de Servisch-Amsterdamse crimineel Sreten Jocic.

Onderstaande (schokkende) videobeelden werden kort na de moord gemaakt:

 

{youtube}7vvsMJC4Qrc{/youtube}