Aanslag op gemeentehuis Waalre

Twee auto’s zijn in de nacht van dinsdag op woensdag het gemeentehuis in Waalre binnen gereden, waardoor het pand in brand is gevlogen. Het gemeentehuis is volledig afgebrand. De politie gaat niet uit van een ongeluk en denkt dat het opzettelijk is gedaan.

Rond half vier in de nacht kwam de eerste melding van de brand binnen bij de brandweer. Volgens de eerste berichtgevingen zijn er geen mensen gewond geraakt. 

Een buurman van het gemeentehuis hoorde rond kwart voor drie een harde klap, gerinkel en een ontploffing. Vervolgens hoorde hij een auto weg rijden, meldt Omroep Brabant. ‘We zijn meteen gaan kijken en zagen een brandende auto met de achterzijde in de vooringang van het gebouw staan. Ook aan de zijkant van het pand stond een auto tegen het gebouw en in de fik. Het is onwerkelijk dat dit in zo’n rustig dorp gebeurt.’

De telegraaf schrijft dat het huis van de burgemeester op dit moment bewaakt wordt en dat woonwagenbewoners mogelijk achter de aanslag zitten. Dat wordt volgens de krant gesuggereerd door bewoners uit Waalre.

Hieronder beelden van de brand en een reactie van de loco-burgemeester van Waalre. 

{youtube}Gd8jZQTiAic{/youtube} 

{youtube}DW3_yQ_9gME{/youtube}