Aanslag op Nederlander in Colombia (UPDATE)

In de Colombiaanse stad Baranquilla is zaterdagavond een liquidatiepoging geweest op een Nederlander. De man is in Colombiaanse media geïndentificeerd als Wim Ken Aalten (30). Hij stak met een vrouw en een minderjarig meisje de straat over in het buurt van het Parque Sagrado Corazón toen twee schutters op een motor het vuur op hem openden. Het slachtoffer werd twee keer in de schouder getroffen en kreeg daarna nog twee kogels in zijn lichaam.

Hij werd direct naar een nabijgelegen ziekenhuis vervoerd en overleefde de aanslag. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Volgens Colombiaanse media woonde de man sinds een half jaar in de stad samen met een vrouw uit Baranquilla. Hij zou er bezig zijn met het opzetten van een fabriekje in zonnebrandmiddelen.

In 2009 werd Aalten vanuit Mexico uitgeleverd aan Nederland. Aalten werd in 2001 op het vliegveld van Cancún aangehouden met 30,2 kilo cocaïne toen hij samen met een vrouw een vliegtuig naar Amsterdam zou nemen. Hij mocht zijn straf van ruim tien jaar cel deels in Nederland uitzitten.