‘Aanslag op woning ex-Hells Angels’

De woning van Harrie Ramakers in het Limburgse Nieuwstadt is in de nacht van zaterdag op zondag zwaar beschadigd geraakt door vermoedelijk een explosief. Dat schrijft dagblad De Limburger. Ramakers startte afgelopen weekend in Sittard een chapter van Bandidos. De eerste in Nederland. Hij werd eerder uit No Surrender gezet.

Of de aanslag op de woning van Ramakers te maken heeft met de stap van No Surrender naar Bandidos is niet bekend. Harrie Ramakers is voormalig lid van de Nomads, ooit de Limburgse tak van de Hells Angels in Oirsbeek.

Volgens De Limburger was Ramakers niet in de woning aanwezig tijdens de aanslag. Omliggende woningen en auto's zouden ook beschadigd zijn. Bij de woning in de straat Aan de Linde in Nieuwstadt zou rond 03.30 uur een harde knal gehoord zijn. De politie heeft zondag onderzoek gedaan bij de woning. Volgens de eerste berichten zou er ook geschoten zijn, maar dat is nog niet duidelijk.

Afgelopen weekend vestigde de Bandidos zich officieel voor het eerst in Nederland. Ramakers poseerde op de Facebookpagina van Brian Sandberg in Bandidos-colours. Sandberg is ook een ex-Hells Angel en tevens de drijvende kracht achter de Bandidos in Scandinavië.