‘Aanslag op woning handlanger drugsbaron’

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag een aanslag gepleegd op de woning van de crimineel Mohamed E.H.. Dat meldt de Gazet van Antwerpen. E.H. is volgens de krant rechterhand van de ontvoerde en vermiste drugsbaron Abdelkader Bouker.

Familieleden

De daders joegen drie kogels door de voordeur van het huis en probeerden brand te stichten met een molotovcocktail. Doelwit was een woning aan de Guldensporenstraat in Antwerpen-Borgerhout. Op het moment dat de woning onder vuur werd genomen, rond 00.30, waren verschillende leden van de familie E.H. aanwezig. Niemand raakte gewond.

Ouderlijke woning

Het vermoedelijke doelwit van de aanslag, Mohamed E.H., was niet in de ouderlijke woning. Omwonenden die op straat gingen kijken nadat ze de schoten hadden gehoord, zagen dat een auto in brand stond. De daders van de aanslag hadden vermoedelijk geprobeerd om een brandbom tegen de gevel te gooien maar het projectiel kwam op de geparkeerde auto terecht.

De feiten houden volgens de Gazet van Antwerpen mogelijk verband met een misgelopen cocaïnedeal (in juli van dit jaar) tussen een groep Nederlanders en Bouker (in Antwerpen ook wel “Jood” genaamd. Daarna is Bouker van het toneel verdwenen.

Dinsdag komt de Gazet van Antwerpen met mee details.