‘Aanslagen niets te maken met MC-strijd’

De aanslagen op zijn woning in Nieuwstadt hebben volgens Harrie R., president van de Limburgse afdeling van Bandidos, niets te maken met een veronderstelde bendeoorlog tussen motorclubs. Dat heeft R. volgens dagblad De Limburger tegenover de politie verklaard. Hij sluit uit dat Hells Angels het op hem hebben gemunt. 'Niemand van die club durft zoiets bij mij te doen', zegt R. in een proces-verbaal dat de krant heeft ingezien.

Bodyguard

R. beweert dat 'kampers' in maart projectielen naar zijn huis gooiden. Eén van hen zou zich wel net bij een motorclub hebben aangesloten. R., die nu vastzit wegens wapenbezit, wilde tegen de politie niet zeggen welke club dat zou zijn. R. zegt dat één van de daders kandidaat was om bodyguard bij die motorclub te worden. Hij zou zich eerst hebben moeten bewijzen met een aanslag op het huis van R..

Wapenbezit

Volgens De Limburger doelt R. op MC Satudarah en de broers Drikus en Jannie V., afkomstig van het woonwagenkamp in Guttecoven. Dit duo is begin april opgepakt door de politie wegens wapenbezit. De politie bracht toen naar buiten dat Jannie V. lid was van Satudarah. Harrie R. en Drikus V. waren in het verleden allebei lid van het Hells Angels-chapter Nomads.