Aantal Bandidos-verdachten Limburg verdubbeld

In het slepende strafrechtelijk onderzoek rond motorclub Bandidos heeft het Openbaar Ministerie het aantal verdachten in twee jaar bijna verdubbeld. Dat meldt De Limburger. Het vizier van het OM is nu vooral gericht op familieleden en partners.

25 mensen

Zij zijn verdachte van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte. In de zaak zijn nu 25 mensen als verdachte aangemerkt. Van hen maakte zo’n 20 mensen deel uit van een criminele organisatie die afperste en wapens voorhanden had, stelt het Openbaar Ministerie. Er is ook sprake van een verdenking van een tweede criminele organisatie die in drugs handelde, daarvan zijn zeven personen verdacht.

Dinsdag

De Bandidos-zaak krijgt komende dinsdag een vervolg met een regiezitting waar gesproken gaat worden over de voortgang van het onderzoek en het horen van De inhoudelijke behandeling zal naar verwachting pas begin 2018 plaatsvinden. Alle verdachten zijn op vrije voeten of onder electronisch toezicht.

De Bandidos zijn in Nederland vooral sterk in het Limburgse, Het Openbaar Ministerie werkt aan een zaak om de Bandidos in een civiele procedure te verbieden. Deze strafzaak zal een belangrijk onderdeel vormen van de in te brengen argumenten.

Zie ook:

Bandidos-zaak pas in 2018 behandeld

‘Foto lag in cel van Anthony P.’

Betalen aan zware jongens met een hesje