Aanwijzingen voor misdrijf Britse student

De 23-jarige Britse student Nicholas Marshall, die op vrijdagmiddag 21 september in de Bilderdijkgracht in Amsterdam dood werd gevonden, is mogelijk het slachtoffer geworden van een misdrijf. Dat liet een woordvoerder van de politie dinsdag weten in het programma Opsporing Verzocht. Er wordt sterk rekening gehouden met een vrijwillige dood, maar er zijn ook aanwijzingen dat het om een misdrijf kan gaan. Video na de break.

 

De ouders van de Britse student hebben afschriften van zijn bankrekening gekregen en zagen dat er tientallen keren is gepind nadat hij waarschijnlijk al te water was geraakt. Sectie heeft uitgewezen dat Nicholas Marshall al een tot een aantal dagen in het water heeft gelegen voordat hij werd gevonden.

Op vrijdagmiddag 21 september wordt het lichaam van Nicholas in de Bilderdijkgracht in Amsterdam gevonden. Hij woonde op dat moment pas drie weken in Eindhoven omdat hij daar studeerde. Vaststaat dat Nicholas op zondag 16 september naar Amsterdam is vertrokken. De politie gaat er vanuit dat hij die dag of in de dagen kort daarna te water is geraakt.

De portemonnee en paspoort van de Engelsman zijn al op maandag 17 september afgegeven op het politiebureau in Amsterdam. De spullen waren gevonden in De Clercqstraat, vlakbij waar Nicholas een paar dagen later werd gevonden.

Het is voor de politie een raadsel dat er nog gepind is met de pas van Nicholas terwijl hij vermoedelijk niet meer leefde. Iemand moet zijn pincode hebben geweten. Het pinnen is gestopt nadat hij is gevonden.

Zie hieronder een fragment uit de uitzending van Opsporing Verzocht.

{youtube}vbG9TTBUH70{/youtube}