Abdellaoui: ‘Liquidatiepoging was voor mijn zwager bedoeld’

De schutter die het gemunt had op Yassine Abdellaoui wilde eigenlijk z’n zwager vermoorden. Dat zegt de voormalig voetballer vandaag in een interview met het televisieprogramma EenVandaag

Abdellaoui werd vorige week woensdag in zijn been geschoten in de Amsterdamse wijk IJburg. Dat gebeurde voor het huis van zijn zus, toen hij autosleutels terug kwam brengen. Abdellaoui had die dag de auto van zijn zus geleend.

Op willen ruimen

‘Ik kwam de sleutel terugbrengen. Daar hebben ze geprobeerd me neer te schieten, om me af te maken. Toen kwam meteen bij me op: dit is voor mijn zwager’, zegt Abdellaoui in het televisieprogramma. ‘Er zijn mensen die hem op willen ruimen. Dat is bizar, niet te bevatten.’

‘Ik had geen signalen dat hij in de zware criminaliteit zit. Hij zal op allerlei manieren zijn geld verdienen. Maar ik heb nooit het idee gehad dat als je daar aan de deur staat, dat er dan op je kan worden geschoten’ aldus de voormalig voetballer van onder andere Willem II.

Vergissing

Abdellaoui gaat daarom uit van een vergissing. Een scenario dat door de politie niet wordt uitgesloten: ‘We sluiten het scenario dat iemand anders het doelwit was van deze schietpartij niet uit. Het is alleen te vroeg om nu al conclusies te trekken’ zo zegt een woordvoerder.

Onderbeen

De oud-voetballer, die met 5 à 6 kogels beschoten is, werd geraakt in zijn onderbeen. ‘Het bot is daar losgekomen van m’n scheenbeen. Met een handdoek uit mijn sporttas heb ik geprobeerd het bloed op mijn been te deppen’ zo vertelt hij. Hij heeft nog steeds geen gevoel in zijn linkerbeen.

(Foto’s: AvroTros, EenVandaag)