In Acapulco 15 onthoofde lichamen (video)

In Mexico begint het drugsgeweld 2011 met een massamoord van 15 personen in de badplaats Acapulco. Vlakbij een winkelcentrum zijn zaterdagochtend vroeg door de politie de lichamen van 15 onthoofde mensen gevonden. Volgens een woordvoerder van de deelstaat Guerrero zijn het mannen in de leeftijd van 25 tot 30 jaar. De politie ging op pad na een brandmelding maar vond vijf auto’s met daarin de lichamen. De hoofden lagen in een aparte auto bij elkaar.

Eén van de mannen is niet door onthoofding om het leven gebracht. Hij werd gevonden met kogels van kaliber 7.62×39 in zijn borstkas.

Acapulco is de laatste maanden het toneel van extreem geweld. De badplaats met zijn goede lucht- en scheepvaartverbindingen is een verkersknooppunt voor de drugshandel. Los Zeta’s en en bondgenoot kartel Pacifico Sur vechten met La Familia Michoacana om de om de controle in en rond de stad.

Vorig jaar was het bloedigste jaar in de drugsoorlog die president Felipe Calderón in december 2006 ontketende. In vijf jaar drugsoorlog zijn nu ruim 30.000 mensen om het leven gekomen. Volgens de Mexicaanse krant Excelsior is dit de grootste groep onthoofde lichamen die in Mexico is gevonden.

Lees:

Dossier Mexico op Crimesite