Acht aanhoudingen voor potten pindakaas

De politie van Rotterdam heeft vorige week acht mensen aangehouden. Ze worden verdacht van handel in drugs, die verstopt werd in potten pindakaas. Ook zijn er verdenkingen van witwassen en verboden wapenbezit. Het gaat om zes mannen en twee vrouwen. De vrouwen zijn weer vrij, maar blijven wel verdachte. De mannen zitten nog vast. 

De zaak kwam aan het rollen na tips van buurtbewoners. Daardoor kwam een huis in de Beatrice Woodstraat in Rotterdam onder observatie te staan.

Wenskaarten

Verschillende bezoekers van de woning werden door de politie aangehouden. Bij een van hen werd een tas met 35.000 euro aangetroffen. De 31-jarige man was al eerder betrokken bij incidenten met wapens en drugs.

Twee andere mannen werden aangehouden nadat ze de woning met volle boodschappentassen hadden verlaten. In hun tassen zaten potten pindakaas met drugs. Ook werden wenskaarten aangetroffen, waarbij tussen twee lagen papier drugs waren verstopt.

LSD

Toen de politie een inval deed in het huis aan de Beatrice Woodstraat vonden de agenten ruim drie kilo lsd, xtc en cocaïne. Daarnaast vond de politie ook versnijdingsmiddelen, twee kilo hennep en heel veel potten pindakaas. Uit eerste onderzoek blijkt dat die waarschijnlijk gebruikt werden om verdovende middelen wereldwijd te verzenden.

Twee mannen die probeerden te vluchten droegen een doos met daarin 30.000 euro en een geladen vuurwapen.

De meeste verdachten komen uit Rotterdam en Capelle aan de IJssel.