Acht agenten gewond bij rellen A’dam (UPDATE)

In aanloop naar het Champions League-duel tussen Ajax en het Schotse Celtic zijn er woensdag rellen geweest in Amsterdam. Daarbij zijn zeker acht agenten gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Tientallen supporters zijn gearresteerd. Video na de break.

(Foto: youtube)

De Schotse fans van Celtic waren al meerdere dagen in de hoofdstad aanwezig. Er werd door de politie ook gevreesd voor de aanwezigheid van de beruchte supporters van Dynamo Zagreb uit Kroatië. Zij spelen donderdag namelijk in Eindhoven tegen PSV.

Het is niet duidelijk welke supportersgroepen er nou daadwerkelijk allemaal in Amsterdam waren woensdag. Het is wel een feit dat het een aantal keer flink uit de hand is gelopen. De politie heeft meerdere malen moeten ingrijpen. Daarbij zijn zeker acht agenten gewond geraakt.

De politie heeft 44 supporters aangehouden. Achttien van hen zitten nog vast. Dat zijn allemaal Schotten. Zij worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging en zware mishandeling van ambtenaren. Dat meldt een woordvoerder van de politie.  

Hieronder beelden van een groep supporters van vermoedelijk Ajax die fans uit Schotland aanvallen in een café. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Ook hierbij werden aanhoudingen verricht.

{youtube}XDT77WSH41w{/youtube}