Acht jaar cel voor 80-jarige

Een 80-jarige man is vrijdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn vriendin op 30 juli 2014 in Hilversum. De rechtbank achtte doodslag bewezen.

Opwelling

De man doodde zijn vriendin naar eigen zeggen in een opwelling toen zij de relatie wilde beëindigen. Hij bekende haar meerdere malen met een wijnfles op het hoofd te hebben geslagen, maar kon zich niet herinneren of hij haar ook met een mes had gestoken. Op zijn broekspijpen, sokken, hand en voeten werden bloedsporen aangetroffen. De rechtbank oordeelde op basis van de stukken in het dossier dat het volstrekt onaannemelijk is dat iemand anders dan de man de negen fatale messteken heeft toegebracht.

Leed

De rechtbank schrijft in het vonnis dat de man het leven van het slachtoffer op zeer gewelddadige wijze heeft beëindigd en haar daarmee het recht om te leven heeft ontnomen. Hij heeft ook de nabestaanden veel leed berokkend. De rechtbank rekent de man dit zeer ernstig aan. Ondanks dat de man 80 jaar oud is en een kwetsbare lichamelijke conditie heeft vindt de rechtbank de door de officier van justitie geëiste acht jaar gevangenisstraf passend en legt die dan ook op.