Acht jaar cel voor Tjeukemeer-moord

De 19-jarige Semih K. heeft van de rechtbank in Leeuwarden acht jaar cel gekregen voor zijn aandeel in de zogenoemde Tjeukemeermoord op de 35-jarige Omar Kourrich (foto) uit Amsterdam. De rechtbank stelt vast dat K. heeft geholpen bij het om het leven te brengen van Kourrich.

Sigarenwinkel

De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. Het verbrande lichaam van Kourrich is in 2013 bij het Friese Tjeukemeer gevonden. Hij was in een sigarenwinkel in Amsterdam gedood door verscheidene mensen, onder wie K.. Hij heeft Kourrich met een honkbalknuppel geslagen en hem vastgebonden met tape en draad. K. was minderjarig. Maar de rechtbank vindt het delict dermate ernstig dat hij als volwassene is berecht. Twee andere verdachten in de zaak hebben lagere straffen gekregen. Marian H. is medeplichtig: twee jaar cel. Hendrik van der H. hiep om het lijk weg te maken: 1,5 jaar cel.

Geen uitspraak

Hoofdverdachte in de zaak is Engin K. de vader van K.. Hij stierf vorig jaar een natuurlijke dood in zijn cel. Hij zou met Kourrich een conflict hebben gehad over wiet. De rechtbank wil geen uitspraak doen over zijn aandeel. Het is in Nederland onmogelijk doden te vervolgen. Engin K. stierf een natuurlijke dood. Semih K. legde een belastende verklaring af over zijn vader.

K. is oktober beschoten in Amsterdam. De dader is spoorloos. K. raakte licht gewond.

Zie het vonnis.

Lees ook:

Zoon beschuldigt vader van Tjeukemeermoord