Acht verdachten in onderzoek import bijna vier ton cocaïne langer vast

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding van negen verdachten bevestigd in een onderzoek naar de import van bijna vier ton cocaïne. De tiende aanhouding werd uitgesteld. Eén van de negen verdachten is op vrije voeten met een enkelband. Onder de verdachten zijn twee Nederlanders van 27 en 46.

(Beeld uit archief)

De politie in Turnhout en Kempen Noord-Oost arresteerden dinsdagavond tien verdachten in een onderzoek naar de invoer van een partij cocaïne die geschat wordt op bijna vier ton.

Nederlandse nummerplaten

Rond 22.00 was er een melding van een verdachte situatie aan de Steenweg op Ravels met de Kanaaldijk op de grens van Oud-Turnhout en Ravels. Er was sprake van heen en weer rijden van verschillende wagens met Nederlandse kentekenplaten.

Drugsdelicten

Een patrouille controleerde vervolgens een auto waarin twee Nederlanders van 27 en 46 zaten. Ze hadden geen logische uitleg over hun aanwezigheid en na een eerste check bleken ze in Nederland eerder in verband te zijn gebracht met druggerelateerde feiten. Ondertussen had ook de politie in Kempen Noord-Oost een 39-jarige man opgepakt die op de Steenweg op Ravels rechtsomkeer had gemaakt bij het zien van de politiediensten.

68 zakken cocaïne

Via de pgs-app Waze ontdekte de politie in Turnhout dat de Nederlanders een adres aan de Kanaaldijk in Ravels hadden ingevoerd. Het bleek te gaan om een loods die te huur stond. Bij het binnenvallen van de loods werden zeven mannen opgepakt. In de hangar stond een container waarin zakken verstopt zaten. Het bleek te gaan om 68 zakken cocaïne. De exacte hoeveelheid zal volgens het parket verder bepaald moeten worden, maar het zou gaan om bijna 4 ton.

Enkelband

Tien mannen zijn gearresteerd en zijn verhoord door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen. De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding van negen verdachten bevestigd. De tiende werd uitgesteld. Eén van de negen verdachten is op vrije voeten met een enkelband.