Acht verdachten vast in cocaïne-onderzoek (VIDEO)

In een landelijk onderzoek naar handel in cocaïne zijn acht verdachten aangehouden. De hoofdverdachte uit Den Haag is volgens de politie al op 28 juni opgepakt. Woensdag zijn acht medeverdachten aangehouden in Den Haag, ’s-Gravenzande, Leiden, Amsterdam en Haarlem.

Schiphol

De verdenking is dat de Hagenaar met deze verdachten samenwerkte in het delen van informatie ten behoeve van drugsimporten.

Volgens de politie beschikte de groep over contacten informatie over controles op Schiphol zodat drugstransporten ongehinderd binnen konden komen. Een vaste groep vormden de verdachten volgens de politie niet. ‘De Hagenaar was een van de weinige vaste waarden in het hele gezelschap, samen met zijn 36-jarige vrouw en zijn 62-jarige moeder die nu ook aangehouden zijn’, aldus de politie. De overige aangehouden verdachten zijn een 37-jarige en een 44-jarige man uit Den Haag, een 55-jarige man uit Haarlem, een 44-jarige man uit Amsterdam, een 43-jarige man uit ’s-Gravenzande en een 46-jarige man uit Leiden. Deze laatste is op Schiphol aangehouden toen hij naar het buitenland wilde vliegen.

Makelaar

De politie denkt dat de Hagenaar als een soort makelaar de juiste personen zocht, vaak mensen met een strafblad op het gebied van drugs, om de invoer grote partijen cocaïne te voltrekken. In juni werd hij al aangehouden toen in zijn woning over de aankoop van duizend kilo cocaïne werd onderhandeld. Die duizend kilo invoeren lukte uiteindelijk niet omdat de deal niet rondkwam. Hij zit nog vast in die zaak.

Na zijn aanhouding is toen onder andere een kilo cocaïne in beslag genomen, MDMA, enkele tientallen pillen, duizenden euro’s aan cash geld, een dure Audi en luxe artikelen zoals een mega curved televisie en merkkleding van Philipp Plein. Ook stonden er zaken als een geldtelmachine en een sealapparaat met sealbags. Het merendeel van zijn zaken deed hij ook vanuit zijn woning in Loosduinen waar hij de medeverdachten ook regelmatig naartoe liet komen.

https://youtu.be/wHCMwsoK6_c