‘Achter Servische moord zit groot conflict’

Achter de schietpartij waarbij de Servische crimineel Goran Tasic (46) op 15 maart van dit jaar in Amsterdam-West werd geliquideerd zit mogelijk een conflict met een andere groep uit voormalig Joegoslavië, aldus Het Parool.

Informatie

Van die groep zouden enkele prominente leden zich in Amsterdam hebben gevestigd. Volgens Het Parool heeft de politie in Amsterdam vrijwel direct na de moordaanslag informatie ontvangen van de politie in de Servische hoofdstad Belgrado. Tasic zou actief zijn in de internationale drugshandel en meermalen zijn veroordeeld voor een levensdelict. Ook de info over het conflict met de andere groep kwam uit Servië.

Appartement

Volgens de informatie was een kopstuk uit de rivaliserende groep in Amsterdam-Zuid geobserveerd: de Serviër Veljko B. (44). De Amsterdamse politie is ook een onderzoek naar Veljko B. gestart. Daarbij zijn ook de Serviërs Marco P. en Ljubivoje V. in beeld gekomen, die met B. samen een appartement in Amsterdam-Zuid zouden hebben.

In dat appartement werd bijna 2 miljoen euro cash gevonden en onder meer vier kilo cocaïne.

Opmerkelijk is dat de politie na B. niet verdenkt van de moord op Tasic terwijl dat wel zo werd gezegd aan Het Parool na zijn aanhouding.

Zie ook:

Politie: vermoorde Serviër zat in de drugshandel (VIDEO)

Verdachte liquidatie Goran Tasic op vrije voeten

Geliquideerde man is Joegoslavische crimineel (UPDATE)