Achtervolging dwars door België

Wegmisbruikers in België. In het onderstaande filmpje ontwijkt een drugsrunner in een Audi RS4 een politiecontrole vlak na de Nederlandse grens. Bij Berendrecht scheurt hij weg. Het gaat vele kilometers met snelheden boven 200 km per uur over de snelwegen. Alleen een politiehelicopter kan hem volgen. Een politiewagen probeert het even maar gaat op 3′ 26″ roemloos ten onder. Daarna gaat het spookrijdend en over fietspaden naar een dorpje in de buurt van Deinze.

Op 6’44” stapt hij uit om iets uit de kofferbak te pakken, een wapen vermoeden de achtervolgers in de heli. Hij smijt daarna drugs uit het raam en uiteindelijk raakt zijn benzine op. 

Hij zigzagt te voet nog wat door tuintjes waar nietsvermoedende Vlamingen in de zon zitten. Waarna hij natuurlijk wordt ingerekend. Alle stress voor niks geweest.

De verdachte is Frans. De Audi had een Nederlands kenteken. De achtervolging dateert van een jaar geleden, maar de beelden zijn de moeite waard.

Prima reclame voor Audi. ‘Wat is dat voor Audi’, vraagt een helicopterpiloot zich af als de RS4 zomaar wegrijdt bij een achtervolgende politieauto.

{youtube}848GfzJcC2k{/youtube}