Achtervolging en schietpartij bij Breda

Na een schietpartij bij een woonboulevard in Breda is zondagochtend een man gewond geraakt. Het slachtoffer is een 43-jarige man uit Roosendaal die momenteel in het ziekenhuis wordt behandeld. Een verdachte uit Sint Willebrord is aangehouden in verband met de schietpartij. De schietpartij vond rond tien uur plaats op het parkeerterrein bij de IKEA aan de Kruisvoort. Aan de schietpartij zou een wilde achtvolging vooraf zijn gegaan.

Een ooggetuige heeft aan Omroep Brabant verteld dat net voor het schieten een rode Nissan Micra een zwarte BMW achtervolgde. De bijrijder in de Nissan zou vanuit het raam gericht hebben geschoten op de BMW. De zwarte BMW was licht beschadigd aan de achterzijde.

De politie heeft zondagochtend technisch onderzoek op de parkeerplaats gedaan en deze afgesloten.

De gewonde man ontkwam uit de BMW en probeerde te vluchten, hij liet een spoor van bloed achter. Een voorbijganger heeft 112 gebeld.

De politie zette een helikopter in om de daders te vinden. Rond half twaalf is daarna de man uit Sint Willebrord opgepakt. De politie zoekt nog naar de Nissan waar de daders mee zouden zijn ontkomen. Over het motief van de schietpartij is nog niets duidelijk.

Via Burgernet heeft de politie een oproep verspreid waarin getuigen worden opgeroepen zich te melden.