Achtervolging, gevecht en schietpartij in Antwerpen

In de Koolstraat in het Antwerpse stadsdeel Borgerhout is dinsdagavond op een gevel van een woning geschoten. Dat heeft een politiewoordvoerder aan de Gazet van Antwerpen bevestigd. Volgens de krant houdt de schietpartij vermoedelijk verband met een conflict tussen drugsbendes, waaronder de Turtles.

Het doelwit was de woning van familie van een Algerijn die recent nog werd vrijgesproken voor een andere schietpartij. Aan de schietpartij gingen verschillende vechtpartijen in de Bijl- en Guldensporenstraat vooraf.

In de Bijlstraat werd een auto klemgereden, waarna er een vechtpartij plaatsvond. Vervolgens was er een achtervolging tot in de Koolstraat, waar het opnieuw tot een confrontatie kwam. Bij die vechtpartij werd een schot gelost. De politie onderzoekt of er gericht op de getroffen woning werd geschoten.

Het conflict draait volgens de Gazet mogelijk om een gestolen partij cocaïne. De groep die de Turtles wordt genoemd werkte in het verleden samen met de Amsterdamse crimineel Gwenneth Martha.

Zie ook:

Justitie wil Mixers plukken

Ook in Ekeren een aanslag op een woning

Aanslag in Antwerps drugsmilieu