Achtervolging op A1 en A50 na plofkraak

De politie is op zoek naar inzittenden van een auto die zaterdagochtend bij Schaarsbergen uit de bocht vloog. De auto was eerder betrokken bij een plofkraak in het Duitse Ahaus, net over de grens bij Enschede.

Hoge snelheid

De Duitse politie informeerde haar Nederlandse collega’s over de plofkraak omdat het vermoeden bestond dat de daders naar Nederland waren ontkomen. Enkele uren later werd de personenauto door de politie gesignaleerd op de A1 bij Apeldoorn. De auto zette daarna koers richting A50 met daarachter een politieauto. Gezien de zeer hoge snelheid en de verkeersgevaarlijke manoeuvres die de inzittende maakte, liep deze auto uit op de politie en is korte tijd uit beeld geweest.

Gasfles

Even later kreeg de politie een tip dat in Schaarsbergen bij de afrit aan de A50, een personenauto uit de bocht was gevlogen. De auto is even later leeg en zwaar beschadigd aangetroffen in de berm. Bij het leeg aangetroffen voertuig hebben specialisten van de politie onderzoek gedaan aan de auto omdat er in het voertuig nog een (mogelijk bij de kraak gebruikte) gasfles lag. Hierop is met een speurhond en meerdere politiemensen op linie het bosperceel doorzocht naar de mogelijke inzittende(n). Ook een helikopter hing boven het gebied ter ondersteuning van de zoektocht. Het gebied is korte tijd afgezet geweest als Plaats Delict. De auto is uit veiligheidsoogpunt bekeken door de brandweer en een specialist; er bleek geen gevaar aanwezig. De auto is in beslag genomen en veiliggesteld voor sporen. Het onderzoek wordt in samenspel met de landelijke eenheid en Duitse politie voortgezet.