Achtervolging van Belgische Porsche

Vrijdagmiddag heeft de politie de bestuurder van een Belgische Porsche aangehouden na een gevaarlijke achtervolging van meer dan 200 kilometer per uur. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. De 20-jarige Belg reed in een gestolen Porsche Macan.

Gestolen

Agenten van de landelijke eenheid zagen vrijdagmiddag de Porsche bij Breda over de A16 rijden. Een kentekencheck wees dat uit dat de auto als gestolen te boek stond. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat er politie achter hem reed verhoogde hij zijn snelheid.

Boven de 200

De agenten bleven hem volgen maar de bestuurder ging steeds roekelozer rijden op de drukke A16 en daarna de Belgische E19. Hij reed met snelheden van boven de 200 kilometer per uur over de vluchtstrook. Omdat het te gevaarlijk werd voor de agenten maar ook voor de andere weggebruikers verlaagde de agenten hun snelheid en raakten het voertuig uit het zicht. Door de politie in Nederland werden Belgische agenten gewaarschuwd.

Bosjes

Nederlandse agenten bleven uitkijken naar de auto in Belgie en namen in Belgie de eerste afslag richting Meer. Niet veel later zagen agenten de Porsche naast de weg liggen. De bestuurder was kennelijk van de weg geraakt en was te voet gevlucht. In de omgeving werd gezocht naar de man en jagers die hier liepen werden ook op de hoogte gebracht. Korte tijd later werd hij gespot en door Nederlandse agenten in de bosjes aangehouden en overgedragen aan de Belgische politie. De auto bleek in Belgie te zijn gestolen.