Achtervolging vanaf A10 eindigt in de sloot

Vijf politieauto’s en diverse waarschuwingsschoten kwamen er in de nacht van zondag op maandag aan te pas om een verdachte bestuurder van een gestolen voertuig tot stoppen te dwingen en aan te houden. De achtervolging vond plaats bij Amsterdam.

Brugrestaurant

Op Facebook meldt de Landelijke Eenheid dat in Amsterdam een auto reed die in België als gestolen was opgegeven. Zij achtervolgden de auto en gaven hun positie via de mobilofoon door aan collega’s. Via de A10 reden politieauto’s de A4 op in de richting van Den Haag. Vlak voor het brugrestaurant bij Hoofddorp waren meerdere voertuigen aangesloten. Toen werd besloten om de bestuurder een volgteken te geven.

Gas

De bestuurder van de gestolen auto gaf daarop plankgas. De politie was echter aanwezig in snelle voertuigen die de vluchtende auto insloten en tot stoppen dwongen. Dit lukte niet direct. De  verdachte reed in op een politieauto in. Daarna werd zijn auto aangetikt en kwam hij alsnog tot stilstand. De verdachte ging er te voet vandoor en kwam in een sloot terecht. Nadat er diverse waarschuwingsschoten waren gelost gaf de verdachte zijn vluchtpogingen op.

Door de recherche wordt nu nader onderzoek gedaan naar de verdachte. In overleg met het Openbaar Ministerie moet worden bepaald voor welke feiten hij vervolging tegemoet kan zien. Ook zal hij waarschijnlijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade die hij heeft veroorzaakt