Actie tegen handelaar luxe-auto’s

De politie en Belastingdienst hebben donderdag op diverse plaatsen in Nederland en Duitsland administratie en auto’s in beslag genomen. De politie vermoedt misdrijven die zijn gepleegd binnen de bekende autozaak Carstore in Oirschot.

120 medewerkers

De eigenaar Jan L. (39) uit Oirschot is niet aangehouden, noch andere verdachten. De politie zegt arrestaties in de toekomst niet uit te sluiten. Bij de actie zijn ongeveer 120 medewerkers van politie en Belastingdienst ingezet. Ook zoekspecialisten van  Defensie hebben meegedaan.

Computers

De negen locaties in Nederland en drie locaties in Duitsland waar doorzoekingen zijn geweest zouden allemaal in verband te brengen zijn met Jan L.. De invallen waren in Oirschot, Valkenswaard, Tiel, Eindhoven, Culemborg en het Duitse Aken en Höxter. Op de meeste plekken nam de politie computers in beslag. De Belastingdienst legde op verschillende locaties beslag op de auto’s wegens openstaande schulden.

 Valse facturen

De politie begon eind oktober vorig jaar een onderzoek tegen L. De autohandelaar wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen jaren fraude heeft gepleegd bij in- en verkopen van vooral zeer exclusieve personenauto’s. De autohandelaar werd al eens veroordeeld tot celstraf, omdat hij met valse facturen belastingfraude pleegde. In november is er een ramkraak bij Carstore gepleegd en werd ook brand gesticht. Enkele dagen na de aanslag is op de oprit bij het huis van de vader van de eigenaar van de autozaak een auto in brand gestoken.

Zie meer bij Omroep Brabant.