Actie tegen West-Brabantse growshops

Dinsdag hebben gemeenteambtenaren en politie controles uitgevoerd bij growshops in Bergen op Zoom en Steenbergen. Daarbij zijn verschillende goederen in beslag genomen die kunnen worden gebruikt voor wietteelt.

Serieus werk

Door een wijziging van de Opiumwet is het per 1 maart verboden om spullen te verkopen die nodig zijn bij de productie van drugs. Volgens BN/De Stem kondigde de Bergse burgemeester Frank Petter onlangs al aan serieus werk te maken van de nieuw regelgeving.

Voorraad

Samen met de politie controleerde de gemeente dinsdag de drie Bergse growshops met een exploitatievergunning. Alle drie de zaken waren weliswaar dicht, maar in één pand vonden de ambtenaren een nog bijna de volledige voorraad. Ook aanhouden van voorraad is strafbaar. De spullen zijn in beslag genomen. Ook in Steenbergen bleek een growshop voorraad in huis te hebben, bij een andere was het assortiment onvoldoende aangepast. Ook daar zijn goederen in beslag genomen.

Ondergronds

Zeer veel growshops in Nederland hebben sinds de ingang van de nieuwe wetgeving hun deuren gesloten. De handel in productiemiddelen voor de wietteelt verplaatst zich naar legale tuincentra en gaat ondergronds.

Zie eerdere berichten:

Juridisch gevecht om de growshop op komst

Onderzoek tegen growshop in Rotterdam