Actie tegen wiet in onderzoek advocaat

Dinsdag deed de politie in Breda en Heesch invallen in een onderzoek naar wietteelt. Volgens BN/De Stem vloeide dat voort uit het strafrechtelijk onderzoek naar de van wapen- en drugshandel verdachte advocaat Bart V. uit Dongen.

Undercover

De gevallen advocaat V. nam eerder dit jaar een Duitser mee naar de panden in Breda. Deze Duitser zei dat hij drugs wilde kopen maar was in feite een politie-undercover. De panden zijn een Turks theehuis aan de Hoge Steenweg en een woning aan de Elandstraat in Breda. In dat huis hield de politie een 35-jarige man uit Breda aan. Er lag een kleine hoeveelheid drugs en wat munitie. De recherche doorzocht ook twee appartementen aan de Dirk Hartogstraat in Breda maar daar lagen net als in het theehuis geen drugs of wapens.

Heesch

Tegelijk met de huiszoekingen in Breda arresteerde de politie in een villa aan ’t Dorp in het Oost-Brabantse Heesch een 70-jarige verdachte uit Breda en twee 34-jarige Poolse mannen. In dat pand was een wietdrogerij ondergebracht. In Heesch rekende de politie ook een verdachte (41) in uit Breda en een man (36) uit Waalwijk. Drie verdachten uit Breda zitten nu nog vast.

Zie ook:

‘Verdachte advocaat had criminele vrienden’

Bredase advocaat vast in wapenonderzoek