‘Actrice Imanuelle Grives hangt 3 jaar boven het hoofd’

De actrice Imanuelle Grives, die in juli werd opgepakt tijdens het dancefestival Tomorrowland, moet rekenen op een gevangenisstraf van minimaal drie jaar. Dat concludeert het Algemeen Dagblad op basis van een vergelijkbare zaak tegen een Australische drugsdealer die op het festival werd gearresteerd. Hij had minder drugs bij zich en kreeg daarvoor deze week drie jaar van de rechtbank in Antwerpen.

Celstraf

De rechtbank veroordeelde de Australiër Dario B. gisteren tot drie jaar celstraf en 8000 euro boete vanwege het bezit van 26 xtc-pillen, 13 dosissen lsd, 48 gram ketamine, 17 gram cocaïne en 27 gram hasj. Die hoeveelheden zijn enigszins vergelijkbaar met de handelsvoorraad van Grives, alhoewel zij viermaal zoveel pillen bij zich had.

Meer pillen

Grives had op het festivalterrein 1 gram cannabis, 5 xtc-pillen, 15 gram MDMA (de werkzame stof in xtc-pillen), 10 gram cocaïne en 2,3 gram ketamine bij zich. Bij de huiszoeking op haar tijdelijke verblijfadres in Rumst werd nog meer drugs gevonden: 77 pillen, 1,80 gram hasj, 11,20 gram cocaïne, 11,80 gram amfetamine, 9,80 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,90 gram GHB en 1,20 gram cannabis. Het Antwerpse Openbaar Ministerie bracht de hoeveelheden drugs waarmee Grives en twee medeverdachten zijn opgepakt naar buiten.

Drie vrouwen

Op 21 juli liep Grives tegen de lamp bij de ingang van Tomorrowland in Boom. Ze was in gezelschap van twee vrouwelijke medeverdachten, van 39 en 41 jaar uit de Verenigde Staten. De drie moeten zich verantwoorden voor mededaderschap aan handel in drugs en psychotrope stoffen in vereniging. Een datum voor het proces is er nog niet.

Orange is the new Black

Grives beweerde dat ze aan het oefenen was voor een filmrol. Welke rol dat precies was, is tot op heden niet duidelijk geworden en in de Nederlandse filmindustrie wordt het verhaal van de method acting met een flinke korrel zout genomen. ‘Misschien kan ze nu gaan oefenen voor de Nederlandse remake van ‘Orange is the new Black‘, wordt er in het filmwereldje gegrapt.