Actrice Imanuelle Grives opgepakt vanwege drugshandel

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34) is zondag opgepakt op het Belgische festival Tomorrowland vanwege drugsbezit van ongeveer 100 xtc-pillen, 20 gram cocaïne, 11 gram ketamine, MDMA en marihuana. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Verblijfadres

Het Belgische Openbaar Ministerie acht het onwaarschijnlijk dat de actrice zo’n grote hoeveelheid drugs niet wilde verkopen. Na haar arrestatie werd Grives’ tijdelijke Airbnb-adres doorzocht waar nog cocaïne en verschillende soorten synthetische drugs werden gevonden.

Voorgeleid

Naast de actrice werden nog twee andere vrouwen gearresteerd. Alle drie werden ze maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Grives wordt verdacht van handel en bezit van verdovende middelen en handel en bezit van psychotrope middelen (stoffen die de psyche beïnvloeden). Ze blijft tot zeker vrijdag vastzitten. De twee andere verdachten zijn vrijgelaten.

‘Experiment’

Volgens Grives’ advocaat Koen Vaneecke bereidde de actrice zich voor op een nieuwe rol en was het drugsbezit “een uit de hand gelopen experiment”. Ze zou zich op Tomorrowland aan het inleven zijn geweest hoe het voelt om drugs te dealen. Ze ontkende dan ook niet dat ze de drugs wilde verkopen op het festival, maar het is onbekend voor welk tv-programma dat dan zou zijn.

Grives is bekend van onder andere de film Alleen maar nette mensen, Wie is de Mol?, Celblok H, Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam.