Adil A. krijgt geen straf voor poging ontvoering

Het gerechtshof Den Haag heeft de 29-jarige Amsterdammer Adil “Kinker” A. in hoger beroep veroordeeld voor een poging tot ontvoering en het aanrijden van een motoragent en een automobilist in Den Haag en Leiden in 2012. De rechtbank had hem vrijgesproken.

Slaan

Dit geweld vond plaats op 13 oktober 2012 in Den Haag en Leiden. Adil A. probeerde die dag met anderen onder bedreiging van vuurwapens en met slaan en schoppen iemand in een auto te trekken. Op zeker moment sloegen de mannen echter op de vlucht.

Later probeerde een motoragent de auto waarin A. reed aan te houden. A. reed door hard achteruit te rijden de agent met motor en al aan. De agent loste waarschuwingsschoten. Even later ramde A. een personenauto. Volgens het hof waren dat pogingen tot zware mishandeling.

Het hof ziet in dna-sporen en onder meer een BlackBerry-telefoon het bewijs dat A. de bestuurder was van de auto.

Levenslang

Adil A. heeft samen met Anouar B. een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen voor de dubbele moord in december 2012 in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. De wet maakt volgens het gerechtshof oplegging van een nieuwe gevangenisstraf in zo’n geval niet mogelijk, ook al is de oplegging van de levenslange gevangenisstraf nog niet onherroepelijk, omdat het hoger beroep van de twee in die zaak nog loopt.

Zie het arrest.