Mogelijk toch levenslang voor Ron P.?

Ron P., veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor de zogenoemde Puttense moordzaak, moet opnieuw voor het gerechtshof gebracht worden om een nieuwe straf te krijgen voor deze zaak. Dat advies heeft de advocaat generaal aan de hoge raad gegeven.

Dat houdt niet in dat Ron P. kan worden vrijgesproken voor de moord op Christel Ambrosius, ook wel bekend als de Puttense moordzaak. Alleen de strafoplegging moet volgens de adviseur opnieuw worden bekeken door het gerechtshof.

Het hof in Arnhem zou met de uitspraak – veroordeling tot 18 jaar – geen rekening hebben gehouden met eerder opgelegde straffen aan Ron P. De straffen die P. heeft gekregen tussen de periode van de moord op Christel Ambrosius en de veroordeling daarvan zouden van de maximale straf van 20 jaar afgetrokken moeten worden.

Dat betekent dat volgens de adviseur, de advocaat generaal, de zaak moet worden terugverwezen naar het hof om opnieuw de straf te bepalen. Dat zou dus levenslang kunnen worden of maximaal zestien jaar en negen maanden. De hoge raad moet nog uitspraak doen over het advies.