Advocaat afgeperst met hoeren en coke

Een Haagse advocaat is afgeperst door een klant nadat hij de vrijlating van de crimineel iets te uitbundig had gevierd. De twee gingen naar de hoeren en gebruikten cocaïne op kosten van de crimineel. Hierna werd de advocaat maandenlang afgeperst, hij moest dienst doen als chauffeur van zijn klant. Dat meldt Quote.

Daarbij werd hij ook bedreigd met een pistool. Naast dat hij de crimineel en zijn familie overal gratis naartoe moest rijden, moest de advocaat ook gratis juridische klusjes opknappen. Later moest hij geld gaan betalen.

In maart 2011 stapte te advocaat naar de deken in Den Haag. Eerst overlegden zij hoe de chantage moest worden gestopt, aan het eind van het jaar gingen de gesprekken over in een tuchtrechtelijk onderzoek. De advocaat werd kort geleden drie maanden voorwaardelijke schoarsing opgelegd. Het gebruik van cocaïne en het bezoeken van een seksclub is niet ’tuchtrechtelijk laakbaar’, maar de band van de advocaat en zijn cliënt ging ‘een informeel zakelijk contact verre te buiten’.

Dezelfde advocaat heeft ook een pand in Utrecht in bezit waarin vorig jaar een illegaal bordeel werd ontruimd. Hij zei toen in het Algemeen Dagblad dat hij niet wist dat de huurder een illegaal bordeel had ingericht. ‘Hij kwam op mij niet over als een boef. En als strafrechtadvocaat herken ik die meestal wel.’