Advocaat bedreigd door vastgoedman

Advocaat Marcel Senders uit Waalre werd bedreigd door een Brabantse vastgoedhandelaar met criminele vrienden. Dat heeft Senders woensdag gezegd tijdens een rechtszaak, meldt Omroep Brabant. De advocaat werd eerder beschoten en er werd brand gesticht bij zijn kantoor.

Marcel Senders en de vastgoedhandelaar, een voormalig zakenpartner van de advocaat, zouden een conflict hebben over geld.

De vastgoedman beschuldigt Senders van bedrog en afpersing. De advocaat zou onder één hoedje spelen met de notaris op zijn kantoor. Ze zouden hem een akte hebben laten ondertekenen over de verkoop van aandelen met andere afspraken dan mondeling overeengekomen, aldus Omroep Brabant.

Hij zou erkend hebben dat hij soms in woede uitbarst en heeft zijn excuses daarvoor aangeboden, maar ontkent de contacten met criminelen.

Op donderdagochtend 21 februari werd Senders van dichtbij beschoten door een fietser. Dat gebeurde bij zijn woning aan de Vlasrootlaan in Waalre. Het Openbaar Ministerie (OM) loofde deze week een beloning uit van 10.000 euro in deze zaak.

Of beide zaken verband houden met elkaar is niet duidelijk. Senders zegt daarover tegen Omroep Brabant: ‘Ik word niet geïnformeerd over het onderzoek en ik wil niet speculeren.’

Lees ook:

Advocatenkantoor Waalre ook beveiligd