‘Advocaat betaalde geld aan Ros’

Advocaat John Peters uit Amersfoort heeft 4.000 euro betaald aan een kroongetuige in het Passageproces, Fred Ros, om hem in zijn praktijk te krijgen. Dat heeft de voormalige advocaat van Ros, Peter Plasman, maandagavond in RTL Boulevard gezegd. Hij heeft een klacht ingediend bij de deken van de Orde van Advocaten tegen Peters.

Horloge

Peter Plasman was eerst de advocaat van Fred Ros. Toen Ros besloot kroongetuige in het liquidatieproces Passage te worden vond Plasman het niet juist om hem bij te staan omdat hij zich tijdens het proces hard tegen kroongetuige Peter La Serpe had gekeerd. Peters zou Ros hebben geprobeerd om te kopen. Plasman: 'Ik begreep van mijn cliënt Fred Ros dat een advocaat hem geld had betaald en een horloge had gegeven met het doel om de behandeling van de strafzaak van mij over te nemen'.

4.000

Fred Ros beweerde eerder dat het om een bedrag van rond de 10.000 euro zou gaan, maar volgens Plasman heeft advocaat John Peters gezegd dat het om 4000 euro ging. Ros ging er niet op in. Peter Plasman noemt de praktijken schandalig. Plasman: 'Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt en ik denk ook niet dat het eerder is gebeurd.' 

Deken

Plasman zegt dat Peters zich ook bij het gerechtshof heeft gemeld als de advocaat van Fred Ros terwijl dat niet waar was. John Peters wilde niet reageren tegenover RTL Boulevard: 'Ik heb op mijn verzoek deze week een afspraak met de deken en tot die tijd wil ik niet reageren.'

Ros heeft in zijn verklaringen het kantoor van Nico Meijering ervan beticht te hebben geprobeerd hem als cliënt in te lijven. Meijereing zegt dat het juist omgekeerd was.