Advocaat Ficq wil beelden juwelier zien

De advocaat die de nabestaanden van één van de overvallers in Deurne vertegenwoordigt heeft maandagmorgen de bewakingsbeelden opgevraagd van de gebeurtenissen in de juwelierszaak in Deurne waar op 28 maart twee overvallers werden doodgeschoten. Bénédicte Ficq heeft tegen Omroep Brabant gezegd dat ze de beelden per se zelf wil zien.

Ficq vertegenwoordigt de nabestaanden van Youssef F. die samen met Abdel H. juwelier Goldies in Deurne overvielen en ewerden doodgeachoten door de echtgenote van de juwelier. Er is nog steeds onderzoek gaande naar wat zich precies heeft afgespeeld in de winkel.

‘Hel op aarde’

Vorige week stelde Jan-Hein Kuijpers, advocaat van het echtpaar, al dat de nabestaanden en de achterban van de twee overvallers de bewakingsbeelden te zien moeten krijgen. Kuijpers: ‘Op de beelden zullen zij zien dat het regelrecht noodweer is geweest’, klonk het. Hij omschreef de gebeurtenissen in de winkel als ‘de hel op aarde’.

Week

Ficq zei: ‘Onafhankelijk van wat Kuipers gezegd heeft, wil ik de beelden sowieso zien. Ik vertegenwoordig de nabestaanden en namens hen wil ik precies weten wat er gebeurd is.’ De advocate wil de beelden eerst zelf bekijken en daarna in overleg met de nabestaanden kijken of zij dat ook willen. ‘Het lijkt me in ieder geval verstandig dat ik ze eerst zelf bekijk’, zei Ficq. Ze verwacht binnen ongeveer een week een reactie van justitie te krijgen op haar verzoek.

Paspoort

Ficq heeft ook benadrukt dat haar cliënt niet illegaal in Nederland was. Hij was in bezit van een Italiaans paspoort en had een verblijfsvergunning voor Italië. Zijn familie woont deels in Marokko en deels in Italië. ‘De familie wil dat ik de zaak volg en dat er gedaan wordt wat er gedaan moet worden’.