Advocaat-generaal: ‘Houd levenslang Dino Soerel in stand’

De advocaat-generaal heeft dinsdag de Hoge Raad geadviseerd de straffen voor de verdachten in het zogenoemde Passage-proces in stand te houden. In hoger beroep van dat proces kregen onder andere Jessy Remmers, Dino Soerel (foto), Siegfried Saez en Mohamed R. levenslang. 

Het gaat om een advies van de advocaat-generaal. De uiteindelijke beslissing of de rechtszaak opnieuw moet worden bekeken is aan de Hoge Raad.

Vrijgesproken door de rechtbank

Dino Soerel werd tot levenslang veroordeeld wegens zijn aandeel in de liquidaties van Thomas van der Bijl en Kees Houtman. Door de rechtbank werd hij hiervoor nog vrijgesproken, maar met name door de verklaringen van kroongetuige Fred Ros (zelf ook schuldig bevonden aan het organiseren van de moord op Thomas van der Bijl) werd Soerel in hoger beroep alsnog veroordeeld.

Driemanschap

Het Openbaar Ministerie is van mening dat Soerel samen met Stanley Hillis (in 2011 in Amsterdam geliquideerd) en Willem Holleeder een driemanschap vormde dat liquidaties orkestreerde. Willem Holleeder staat inmiddels terecht voor 5 moorden en een doodslag. Dino Soerel werd onlangs in zijn cel aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van vastgoedondernemer Willem Endstra.

Lees ook: De jonge jaren van Dino Soerel

Lees ook: Zo veroordeelde het hof Soerel tot levenslang