Advocaat Grass Company boos om inval

Avocaat Rob Milo van The Grass Company heeft zich nogal geërgerd aan de manier waarop politie en justitie woensdag zijn binnengevallen in Tilburg tijdens een zogenoemde ‘wietdag’ van de Brabantse Taskforce B5. Volgens de advocaat wist justitie al veel langer wat daar gebeurt en is het machtsvertoon veel te overdreven. Justitie spreekt van een grote slag tegen de zware criminaliteit.

De Taskforce B5, een samenwerking van georganiseerde overheid tegen georganiseerde criminaliteit hield woensdag een actie tegen wietteelt. Daarbij stuitten ze naar eigen zeggen op een wietfabriek in Tilburg, waar een grote hoeveelheid wiet en hasj werd gevonden.

'Wietfabriek'

De ‘wietfabriek’ was het bedrijf TGC Trading en werkt als een soort bevoorradingsbedrijf voor The Grass Company, een coffeeshopketen. ‘Justitie en politie weten sinds de inval bij The Grass Company in Den Bosch in 2011 precies hoe de keten aan haar voorraad komt. Ze hadden ook twee dagen na Den Bosch in Tilburg een inval kunnen doen’, zegt advocaat Rob Milo van The Grass Company tegen Omroep Brabant.

Volgens Milo is het een nekslag voor de nette coffeeshop. ‘TGC is een groothandel in tabak, rokersbenodigdheden en trend- en lifestyleproducten. Het bedrijf heeft niets te maken met softdrugs’, aldus Milo tegen Omroep Brabant. Volgens hem is justitie ervan op de hoogte dat The Grass Company wordt bevoorraad door TGC Trading. ‘Dat weet de politie en daar zijn hooguit drie dagvoorraden gevonden. Dat kan om enkele kilo's gaan. Dat weet ik niet, ik wil niet speculeren. Maar een wietfabriek is een misleidende omschrijving.’

Aanslagen

Tijdens de invallen woensdag door de Taskforce B5 zijn op verschillende locaties wietkwekerijen aangetroffen en de belastingdienst legde voor zestig miljoen aan aanslagen en er werd beslag gelegd op 167 auto’s, vijf panden en twee bankrekeningen. Volgens politie en justitie een grote slag tegen de zware criminaliteit.