Advocaat Hiddema doet aangifte tegen getuige

Advocaat Theo Hiddema doet aangifte van laster tegen Pascal H., die kroongetuige is in een vastgoedzaak. Dat meldt De Telegraaf. De advocaat heeft ruzie met H. omdat de getuige meerdere klachten tegen hem indiende omdat Hiddema H. een ‘onbetrouwbaar sujet’ en ‘addergebroed’ heeft genoemd.

H. legde verklaringen af over vastgoedfraude in Limburg. Hiddema staat verdachte Joep J. bij. Afgelopen week werd duidelijk dat de zaak tegen J. vastloopt, omdat de deal tussen justitie en H. mislukte. De verklaringen moeten daarom in de kluis blijven.

Justitie zegt de getuigenissen van H. niet te hebben gebruikt, maar gedurende de rechtszaak bleek dat wel zo te zijn. De rechter wil daarom dat de verklaringen aan het dossier worden toegevoegd, maar dat kan justitie niet omdat H. daar niet mee instemt.

Hiddema stond H. eerder bij in de zaak. Uit publicaties van De Telegraaf, die de hand heeft weten te leggen op verklaringen van H., bleek dat H. Hiddema ervan beschuldigde onroerendgoedtransacties voor hem te hebben afgewikkeld. Ook zou Hiddema volgens H. een huis van een half miljoen krijgen van zijn huidige cliënt Joep J..

‘Pascal H. is een vuile lasteraar’, aldus Hiddema in De Telegraaf. ‘Hij heeft mij van alles beschuldigd, zelfs dat ik veelvuldig bij hem in de gevangenis ben geweest. Ik heb die man nooit bezocht. Ik ben het helemaal zat.’

Theo Hiddema werd eerder al door de Raad van Discipline berispt omdat hij zich onnodig grievend had uitgelaten over Pascal H..