‘Advocaat Korvinus werkte ongeoorloofd’

Volgens de deken van Amsterdamse advocaten heeft advocaat Cees Korvinus bij de afhandeling van een schadevergoeding voor klokkenluider Ad Bos 170.000 euro gedeclareerd volgens een voor advocaten verboden no cure no pay-afspraak.

Raad van Discipline

De deken van de Amsterdamse orde P. van Regteren Altena deed sinds vorig jaar zomer onderzoek naar de handelwijze van Korvinus toen hij in 2009 met de staat onderhandelde over Bos. Nu zal de deken bezwaar indienen wegens ‘bewuste overtreding’, aldus de NRC maandag. Er zou sprake zijn van een ‘ongeoorloofde declaratieafspraak’ en een ‘bewuste overtreding’. Korvinus komt waarschijnlijk voor de Raad van Discipline.

Bouwfraude

Ad Bos was de klokkenluider die in 2001 de bouwfraude onthulde, hij bleef echter jarenlang verdachte. Volgens de deken bedong Korvinus 10% van de schadevergoeding die het ministerie van Binnenlandse Zaken zou uitkeren aan Bos. Uiteindelijk keerde het ministerie 1,7 miljoen euro uit. Korvinus verdiende dus 170.000 euro. Dat zou zijn gebleken uit correspondentie tussen Korvinus’ advocaat en de deken.