Advocaat lichtte cliënten voor 5 miljoen op

De advocaat Monique S. uit Den Haag heeft haar cliënten volgens het OM voor meer dan 5 miljoen euro opgelicht. Daarnaast wordt ze ook verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering van sieraden van zo’n 130.000 euro. Dat meldt NRC Handelsblad.

De advocaat zou brieven van de Raad van State, de Raad van Arbitrage en de rechtbank hebben vervalst en die naar haar cliënten hebben gestuurd. Daarop vroeg ze om geld in een depot te storten, waarvan bijvoorbeeld deskundigen ingehuurd zouden kunnen worden. De advocaat zou het geld op de rekening van haar kantoor hebben laten storten.

Woningcorporatie Cascade zou 3,6 miljoen onterecht hebben overgemaakt naar Monique S. Andere organisaties maakten bedragen tot een miljoen over.

Afgelopen zomer trad haar man, Jos van Hal, terug als PVV-Statenlid nadat de verdenking van fraude bekend was geworden. Een tijdje later pleegde hij zelfmoord. Van Hal verrichtte administratieve werkzaamheden voor het kantoor van zijn vrouw. Het onderzoek naar zijn rol in de fraude is stopgezet na zijn overlijden.

Lees ook:

Statenlid PVV dood gevonden

‘Verdachte advocaat vervalste brieven’