Advocaat: meer onderzoek naar zaak Janet S.

Advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat er nader onderzoek wordt gedaan in de zaak van de vermoorde 58-jarige zakenman Ton Kuijf uit Amersfoort. Die werd op de ochtend van 14 maart 2014 gevonden in een uitgebrand chalet in Ermelo. Hoofdverdachte is de 30-jarige Janet S. uit Kampen, voormalig karatekampioene.

Onderzoekswensen

Maandag was er een pro-formazitting bij de rechtbank in Zutphen waar onder meer de voorlopige hechtenis van S. aan de orde was, maar ook gesproken werd over onderzoekswensen. Kuijf is waarschijnlijk om het leven gebracht met een hakbijl. Moszkowicz wil een reeks getuigen-deskundigen oproepen voor een contra-expertise, een schouw en een reconstructie. Hij wil precies kunnen vaststellen wat er is gebeurd.

Medeverdachten

De politie heeft in totaal vier verdachten in beeld voor betrokkenheid bij de zaak. Drie personen worden onder meer verdacht van brandstichting en afpersing. S. is verdachte van moord c.q. doodslag. Moszkowicz twijfelt aan het verhaal van de medeverdachten en beargumenteerde dat het onderzoek van het Openbaar Ministerie nog hiaten vertoont. Zo is het tijdstip van overlijden niet nauwkeurig vastgesteld.

Auto

Janet S. was zelf op de zitting aanwezig. In de rechtbank heeft ze vorig jaar verteld dat medeverdachte Youri B. uit Bergen op Zoom Kuijf om het leven heeft gebracht. S. zei dat ze hem, onder het bloed, bij het levenloze lichaam van Kuijf had aangetroffen. Ze zei dat ze met B. de auto van de zakenman naar België heeft gebracht. B. is op vrije voeten.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak over de onderzoekswensen. S. moet in hechtenis blijven. Ze is al eens eerder veroordeeld voor moord.