Advocaat Meijering wil dialoog over polarisering rond grote strafprocessen

Strafadvocaat Nico Meijering vindt dat vooraanstaande deelnemers aan grote strafprocessen, zoals advocaten en officieren van justitie – maar ook misdaadjournalisten – in een besloten setting met elkaar in dialoog zouden moeten gaan. Onderwerp: de verharding die plaatsvindt rond die strafprocessen en de gevaren die dat met zich meebrengt.

Rechters

Meijering zegt dat in een podcast van Eindbazen. Hij vindt dat zelfs rechters daaraan zouden moeten meedoen, ondanks dat hij begrijpt dat deze op zekere afstand moeten blijven. Maar rechters moeten niet zonder meer in hun ivoren toren blijven vindt Meijering.

In de video onder spreekt Meijering op 1 uur 25 lovend over de kwaliteit van het Nederlandse rechtssysteem – ook over de goede kwaliteit van veel officieren van justitie.

Nabil B.

Op 1 uur 28 spreekt hij geruime tijd over de slepende discussie die John van den Heuvel van De Telegraaf en Nico Meijering met elkaar hebben. Van den Heuvel was deze week uiterst kritisch over Meijering nadat deze een verklaring van zijn client (over een moordaanslag die kroongetuige Nabil B. op hem zou hebben laten plegen) naar buiten had gebracht. Meijering vindt sommige publicaties in De Telegraaf ‘gevaarlijk’.

Op 1 uur 46 minuten spreekt hij over de door hem gevoelde noodzaak tot een dialoog over de polarisering rond grote strafprocessen.