Advocaat opgepakt in onderzoek Grass Company

Op Schiphol is donderdag een 60-jarige advocaat aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de Brabantse coffeeshopketen The Grass Company. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Breda heeft dat donderdagavond bevestigd aan Omroep Brabant. 

De woordvoerster wil niet zeggen waar de advocaat van wordt verdacht. Volgens NRC Handelsblad zou hij de eigenaars van de coffeeshops in Tilburg en Den Bosch hebben geadviseerd over investeringen in onder meer Thailand. Het gaat volgens de krant om een Belgische advocaat met een kantoor in Luxemburg.

Miljoenenomzetten

Advocaat Clive Walter G. was jarenlang financieel adviseur. Hij zou zwarte inkomsten uit handel in softdrugs hebben helpen wegsluizen. De eigenaars van The Grass Company – die al zo’n dertig jaar vier coffeeshops in Tilburg en Den Bosch exploiteren – zouden door hem zijn geadviseerd over hoe ze hun jaarlijkse miljoenenomzetten via bedrijven en banken in Luxemburg, Cyprus, Singapore en Engeland uiteindelijk voornamelijk in Thailand konden investeren.

Thaise cel

Het OM in Breda is al jaren bezig met een onderzoek naar vermeende georganiseerde criminaliteit rond de coffeeshopketen. Vorig jaar waren er verschillende invallen, maar in Nederland was tot dusver niemand aangehouden. Oprichter Johan van L. van The Grass Company is vorig jaar in Thailand aangehouden nadat de Nederlandse politie had gevraagd om hem te vervolgen voor witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Hij zit nu in een Thaise cel.

Eerdere berichten:

Magazijn coffeeshop mag open blijven

‘OM misleidde Thailand’ bij arrestatie NL’er

Verband drugsdealer Thailand en Grass Company

Coffeeshops weer open, geen verkoop wiet

Politie-inval in Brabantse coffeeshops (UPDATE)