Advocaat Otto vraagt uitstel rechtszaak

De advocaat van No Surrender-oprichter Klaas Otto heeft de rechtbank in Breda gevraagd de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Otto uit te stellen. Otto heeft tegen de politie aangifte gedaan van smaad en laster. Advocaat Sanne Schuurman wil eerst afwachten wat die aangifte oplevert.

Afpersing

Volgens de advocaat krijgt Otto geen eerlijk proces. Tegen Klaas Otto lopen verschillende strafrechtelijke onderzoeken. De belangrijkste wordt vanaf donderdag behandeld voor de Bredase rechtbank: aanklachten wegens witwassen, afpersing en bedreiging. Ook medeverdachte Janus de V. staat terecht.

Intimideren

Vorige maand deed Otto aangifte tegen het rechercheteam dat hem onderzoekt. Volgens Otto heeft de recherche getuigen proberen te intimideren, ook naaste familie en kennissen. Er zou zelfs geld zijn geboden voor een belastende getuigenverklaring. Het Openbaar Ministerie schetst Otto als een man die een stevige greep had op de Westbrabantse onderwereld en daarbij geweld en bedreiging inzette.

Inmiddels wordt hij niet meer vervolgd voor bedreiging en poging tot moord op officier van justitie Greetje Bos.

Later deze donderdag besluit de rechtbank of de zaak doorgaat of niet. Er zijn vijf zittingsdagen uitgetrokken. Otto is sinds april onder strenge voorwaarden op vrije voeten.